InformasjonNy Skytter?

 

Vestre Bærum Salongskytterlag ble stiftet 9 mai 1925. Vi er et aktivt skytterlag som skyter innendørs på 10m med luftrifle og på 50m ute med kal 22. Skytterlaget har 7 optiske skiver fra Megalink på vår 10m innendørsbane, og 22 elektroniske Megalink skiver på 50meter.  Luftbanen er i vårt eget klubbhus på Rykkinn der vi skyter om vinteren. På våren / sommeren flytter vi ut til Jordbru ved Vøyenenga / Skui i Vestre Bærum der vi skyter på 50m. Klubben har skyting for alle aldre og kjønn og satser nå spesielt på personer med nedsatt funksjonsevne som f.eks. blinde, svaksynte, hørselshemmede og rullestolsbrukere m.fl.  Skyting skal være en livsglede og gi mestringsfølelse.

 

For nye skyttere har klubben både luftrifler og matchrifler til utlåns. I tillegg har vi noe skytterklær til utlåns. Har du lyst til å prøveskyte kan du gjøre dette et par ganger uten å være medlem.

Skyting passer fra 10 år og oppover. Fra 10 år til året man fyller 14 er det sittende skyting med støtte som gjelder. Fra året man fyller 15 er det opp i stående stilling. Når man starter med stående skyting anbefales det å gå til anskaffelse av noe utstyr som jakke, bukse og sko. Klubben har også en ordning hvor det er mulig å leie eget gevær.

Nytt nå er også "Auflage" skyting der man skyter stående med anlegg. Dette passer spesielt for eldre som har problemer med å stå over  lengre tid i den spesielle ståendestillingen .  I "Auflage" støttes riflen på et stativ som avlastning for skytteren.  Denne skyteformen blir mer og mer populær og det er nå egne konkurranseklasser nasjonalt og internasjonalt, spesielt for de som er 45 år og eldre.

Det er organisert trening med instruktør tirsdager og torsdager fra kl. 18.00. Fra mai til august/september skytes det utendørs på 50m.    Fra september / oktober til april flytter vi inn og skyter 10m. De som ønsker å skyte utenfor de faste treningstidene, kan få opplæring i bruk av anlegget og egen nøkkel ved behov.

Treningstider:
Tirsdager fra kl 18:00
Torsdager fra kl 18:00

Fullt medlemskap koster 1900 kr i året
Medlemsavgift: 1000
Treningsavgift: 900

For innmelding i klubben vennligst benytt det elektroniske innmeldingsskjemaet under "Medlemskap" i fanen over, eller benytt deg av  idrettens egen nettportal og meld deg inn der. Hvis du er medlem i et annet idrettslag, skal du benytte deg av idrettsportalen slik at vi ikke registrerer deg med feil navn eller skrivemåte. Din ID i Min Idrett er unik.


Ta kontakt eller kom innom oss på en av våre faste treninger.