HUSK PAKKESKYTINGEN PÅ SKYTTERHUSET -Torsdag 19.desember 2019

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 11. Des 2019

Årets "Pakkeskyting" arrangeres på Skytterhuset torsdag 19.desember 2019. 

Pakkeskytingen er for alle medlemmer, foreldre, foresatte og venner.  De som vil, kan være med og skyte.

Dette er en uformell skyting der vi ikke kårer vinnere eller tapere.  Alle vinner en pakke. 

De som møter opp må ha med seg en pakke med verdi på maksimum kr. 50,-  Pakken legger vi på et felles premiebord.

Alle skyter det samme programmet: 5 prøveskudd og deretter 15 konkurranseskudd - Vi skyter på heltall

Ta med deg godt humør.  Før, under og etter skyting er det tid for å prate litt med hverandre, og det blir litt info fra styret om hva som skjer i 2020.  Pakkeskytingen er klubbens juleavslutning, og etter denne kvelden tar VBS julefri fram til tirsdag 7.januar 2020.

Til pakkeskytingen trenger vi et par foreldre som vil ta med en liten kake. Klubben stiller med kaffe og drikke.

HUSK Å TA MED EN PAKKE SOM LEGGES PÅ ET FELLES PREMIEBORD ( gaven skal ha en maks verdi på kr. 50,- )

Vi sees på pakkeskytingen,

Hilsen styret i VBSKlart for NORMA CUP 2.runde på SKYTTERHUSET denne uken

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 1. Des 2019

Hei alle sammen og god desembermåned. Nå går det mot slutten av 2019, men året er ikke over ennå.

Denne uken skal de yngste i klubben skyte 2.runde av NORMA CUP, enten på tirsdag 3. desember eller på torsdag 5.desember fra klokken 18:00.  Prøveskudd starter senest kl. 18:15.

I 1.runde skjøt Tobias, Malin, Ole-Jacob, Herman, Lilly, og Sander, men det er rom for flere. Norma Cup går over 5 runder og det er de 3 beste resultatene som teller.

Det er kun denne uken det er anledning til å skyte 2.runde. Tobias skyter sin runde på NTG / stevne mens de andre må skyte den på Skytterhuset.

Hvis noen av de andre ungdommene som ikke skjøt 1.runde vil være med, sier dere i fra når dere kommer på tirsdag eller torsdag så ordner vi det der.  Det er frivillig å skyte Norma Cup og klubben betaler startkontingenten. Cupen er åpen for de under 20 år.

De som ikke skyter Norma Cup kan trene på vanlig måte de to dagene. Stående trening fra ca. kl. 19:00 begge dager eller på ledig plass.

Minner også på at det snart er pakkeskyting. Vi kommer tilbake med mer info om det om kort tid, men denne uken konsentrerer vi oss om Norma Cup.

Ha en fin uke, og så sees vi på Skytterhuset,
NOVEMBERTREFF PÅ SKYTTERHUSET NÅ I HELGEN

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 15. Nov 2019

Denne helgen er det luftstevne på Skytterhuset og det er åpent for alle. Det vil si at det er skyting for de fra 10 år og opp til de som har fylt godt og vel 70. Vi oppfordrer våre medlemmer  og andre til å melde seg på. Våre ungdommer får låne riflen som de til vanlig bruker på treningene. Har du / dere ikke annet å drive med denne helgen, så er NOVEMBERTREFF på Skytterhuset et alternativ.

Stevnet har følgende skytetider:

LØRDAG 16.november kl. 11:00 (start prøveskudd)

LØRDAG 16.november kl. 12:30 (start prøveskudd)

LØRDAG 16.november kl. 14:00 (start prøveskudd)

SØNDAG 17.november kl. 11:00 (start prøveskudd)

SØNDAG 17.november kl.12:30 (start prøveskudd)

SØNDAG 17.november kl. 14:00 (start prøveskudd)

Stevnet er åpent både for luftrifle og luftpistol. 

Det er mulig med påmelding via MinIdrett, men send for sikkerhets skyld en SMS til 95021303 eller en e-post til vbs.skyting@gmail.com

VBS har 7 standplasser så det kan bli litt ventetid hvis du ikke er forhåndspåmeldt til ett av lagene.

Ventetiden kan slå i hjel ved å kjøpe en eller flere av VBS vaflene (Verdens Beste Skytterhusvafler)


Startkontingent kr. 100,-  (kr. 50,- for ungdom 12/14/16 og åpen rekrutt)

Det er mulig å betale med VIPPS og kontanter.


Velkommen til Skytterhuset, Skytterhusveien 11, 1349 Rykkinn
TRENING PÅ SKYTTERHUSET DENNE FØRSTE UKEN AV NOVEMBER

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 4. Nov 2019

I morgen tirsdag 5.november er det vanlig trening på Skytterhuset. Det vil si oppstart klokken 18:00

Det er også oppstart av NORMA CUP for de under 20 år og klubben har foreløpig meldt på 5 utøvere. Det er plass til flere hvis dere er interessert i å være med. NORMA CUP går over 5 runder der de 3 beste rundene teller sammenlagt. Det skytes på hjemmebane eller på et på forhånd avtalt stevne. 1.runde går som nevnt denne uken og skytes i morgen, tirsdag 5.november.

Det blir IKKE organisert trening torsdag 7. denne uken da det foregår arrangement andre steder som legger beslag på instruktørene våre. 

Her er terminlisten for november

uke   dag                   dato          aktivitet               informasjon

Har du / dere spørsmål? Ta kontakt med styret på e-post vbs.skyting@gmail.no

HILSEN STYRETSUPER INNSATS AV DANIEL WALØ under dagens konkurranse i IPC World Shooting Parasport VM

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 15. Okt 2019

Det pågår et VM i skyting for Parasportutøvere nå i Sydney  - Australia og der har den blinde skytteren i fra Vestre Bærum Salongskytterlag (VBS) Daniel Walø og hans assistent Jan E. Brække  i dag vært i "ilden" i øvelsen luftgevær 10 meter 60 skudd liggende og gjort en formidabel innsats. Daniel startet å skyte sin innledende skyting kl. 10:30 lokal tid.( kl.01:30 norsk tid.) Daniel fikk det til å klaffe hele veien, og da kvalifiseringen var over, hadde han en ledelse på 1 poeng over Timmo Nystrøm fra Finland. 

Etter en pause på drøyt halvannen time, var det så klart for finale med de 8 beste fra innledende kvalifiseringsskyting, 2 fra Polen, 2 fra USA, 1 fra Østerrike, 1 fra Storbritannia,1 fra Finland og da selvsagt Daniel Walø fra VBS og Norge.

Øvelsen for blinde og svaksynte er lik som for de seende, men har likevel en stor forskjell. Utøveren ser ikke blinken. I stedet brukes det en LED diode under skiven og et høyhastighetskamera på riflen. Disse innretningen erstatter det tradisjonelle synet og vanlig dioptersikte. Den blinde utøveren sikter med ørene. En programvare i kameraet omgjør bildet til lyd som utøveren får på øret. Lyden intensiveres jo nærmere sentrum i blinken skytteren sikter. Assistenten sørger for at skytteren og riflen er rettet mot egen blink og han angir dessuten  treffverdi og plassering av skuddet ved å prikke utøver på ryggen. Måten det gjøres på varierer fra utøver til utøver.

 Kl.13:00 var det tid for første finaleskudd. Poengsummene fra kvalifiseringen ble nullstilt og alle 8 utøverne hadde samme utgangspunkt, 0 poeng.

Etter de fem første skuddene lå Daniel på en 3.plass. Etter neste serie med 5 skudd hadde Daniel klatret oppover og gått opp i ledelse etter å ha skutt en 10,9 (Det gikk dessverre hus forbi hos kommentatorene, men de kan jo ikke få med sag alt.) 

Så startet utslagingen av utøvere. Først røk briten, da var Daniel fortsatt i klar ledelse med 1,9 poeng, så etter 14 skudd røyk en polakk ut. Neste skytter som ble slått ut var en østerriker, deretter en amerikaner, så en ny polakk. Daniel var i ledelsen fortsatt. Til  slutt var det bare 3 igjen. Medaljefordelingen skulle fordeles. En amerikaner, en finne og en nordmann. Finnen Timo Nystrøm klatret og klatret oppover, og til slutt sto kampen mellom de to i fra det høye nord.  Amerikaneren hadde falt av og hadde bare teoretiske muligheter til å være med å kjempe om gull og sølv.

Ville seieren gå til Norge eller Finland? Finnen gikk forbi Daniel og opp i ledelsen, før Daniel igjen var i tet, kun 0,1 poeng foran. Det gjensto 4 skudd. 

Finnen fant til slutt fram sin "Sisu" og kjempet seg forbi og beholdt ledelsen ut resten av skuddene. De lå begge godt an til å skyte over gjeldende Verdensrekord, men finnen ble for sterk for Daniel, og Daniels gamle verdens rekord røyk med  drøyt 7 poeng. 

Finnen Timo Nystrøm endte på 242,3 poeng. Det ble en knusende seier til slutt da han slo vår utøver med 3,2 poeng. Daniel skjøt likevel fantastisk og banket sin gamle verdensrekord og sikret sølvmedaljen. Han endte på 239,1 poeng. Nøyaktig 4 poeng over sin gamle verdensrekord som han satte i World Cup i Kroatia i sommer.

Vi gratulerer med flott innsats.

Det blir ikke lange pausen på Daniel. Allerede i morgen er det ordinær trening på stående og konkurranse igjen på torsdag. Får vi håpe på en ny finaleplass der?         Først må det skytes....

 Finalen i øvelsen VIP finnes på YouTube og på arrangørens FB side. Verdt å se.

https://www.youtube.com/watch?v=n9q-SAj-384

ALLE BILDER (c) Norges Skytterforbund.SOMMERFERIEN ER OVER FOR DENNE GANG, men alle har ikke hatt fri fra skytingen

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 11. Aug 2019

Hei, håper dere alle har hatt en fin sommer og at dere har fått "ladet batteriene". Ikke alle har hatt sommerfri.

To av klubbens medlemmer har vært utenlands og konkurrert i World Cup. 

Tobias Bernhoft-Osa har vært med i World Cup for juniorer i Suhl i Tyskland og gjort en god innsats i sin debut på landslaget. Han deltok i de tre øvelsene 10 meter luftrifle, 50 meter 60 skudd liggende og 50 meter 3x40 skudd. Gratulerer med innsatsen Tobias. Du viste at du har noe der å gjøre. Tobias er også tatt ut til EM 50 meter senere på ettersommeren og vi ønsker han lykke til på veien.  Tobias er førsteårs junior og har hatt en god sesong dette året.

Daniel Walø har også vært ute og konkurrert i sommer. Han ble tatt ut til World Cup for paraskyttere i Osijek i Kroatia i juli der han deltok i øvelsene 10 meter luftrifle 60 skudd stående, og 10 meter luftrifle 60 skudd liggende. I ståendekonkurransen 26. juli ble det trolig ny norsk rekord. Poengsummen ble 488,9 poeng og en hederlig 10. plass.  

2 dager senere var det duket for ny konkurranse og favorittøvelsen 60 skudd liggende. Det var her det ble sølv i fjor. Etter en 4. plass i kvalifiseringen denne gang, slo han til med en spennende og fantastisk skyting i finalen der han sikret seg gull med fattige 0,8 poeng foran briten Michael Whapples. Finaleresultatet 235,1 poeng er ny Finale verdensrekord.

Med 1.plassen og gullmedalje, sikret trolig Daniel seg en plass på laget som skal til VM i Australia i midten av oktober. Paraskytterne som skal dit tas ut i disse dager.  VBS gratulerer med gullet.

Denne uken er sommerferien over på Jordbru. Tirsdag 13.august er vi i gang igjen, men med litt unntak. Det skal byttes og settes opp nytt rikosjettvern på søylene nærmest standplass, og nå på tirsdag 13.august må vi jobbe med å sette opp et stilas som skal benyttes av snekkerne som skal gjøre jobben. Det er derfor usikkert hvor mye trening det blir tid til denne dagen. Vi kan nok ha behov for litt hjelp fra medlemmene og foreldre.  Etter planen skal arbeidet med å sette opp nytt rikosjettvern starte opp på onsdag 14.august og man tar ett og ett felt av gangen. Vi starter fra standplass 30 og jobber oss nedover. 

Hvis du /dere har tenkt dere opp dit på tirsdag, er vi svært takknemlige for litt hjelp til å montere stilaset. Da blir det kanskje tid til litt skyting også.  For dere som har nøkkel og som evt trener på dagtid, vil det ikke være mulig å trene så lenge det jobbes med montering av rikosjettvern. Dette pga. sikkerheten. Snekkerarbeidet skal foregå på dagtid. 

Treningskveldene utover nå starter klokken 18:00. Du bør derfor være på plass senest ett kvarter før slik at vi får startet opp i tide. Det blir fort mørkt. Hver tirsdag vil det være tilgjengelig minst 1 instruktør.  

Innendørs sesongen på Skytterhuset starter opp etter at NM 50meter og 300 meter er avviklet i midten av september, men før det må det gjennomføres dugnad med rydding på Skytterhuset og flytting av utstyr fra Jordbru til Skytterhuset. Dette skjer i perioden 14. - 17. september. Mer info kommer senere men vi håper så mange som mulig kan hjelpe til.  (FOTO: Norges Skytterforbund)