SUPER INNSATS AV DANIEL WALØ under dagens konkurranse i IPC World Shooting Parasport VM

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 15. Okt 2019

Det pågår et VM i skyting for Parasportutøvere nå i Sydney  - Australia og der har den blinde skytteren i fra Vestre Bærum Salongskytterlag (VBS) Daniel Walø og hans assistent Jan E. Brække  i dag vært i "ilden" i øvelsen luftgevær 10 meter 60 skudd liggende og gjort en formidabel innsats. Daniel startet å skyte sin innledende skyting kl. 10:30 lokal tid.( kl.01:30 norsk tid.) Daniel fikk det til å klaffe hele veien, og da kvalifiseringen var over, hadde han en ledelse på 1 poeng over Timmo Nystrøm fra Finland. 

Etter en pause på drøyt halvannen time, var det så klart for finale med de 8 beste fra innledende kvalifiseringsskyting, 2 fra Polen, 2 fra USA, 1 fra Østerrike, 1 fra Storbritannia,1 fra Finland og da selvsagt Daniel Walø fra VBS og Norge.

Øvelsen for blinde og svaksynte er lik som for de seende, men har likevel en stor forskjell. Utøveren ser ikke blinken. I stedet brukes det en LED diode under skiven og et høyhastighetskamera på riflen. Disse innretningen erstatter det tradisjonelle synet og vanlig dioptersikte. Den blinde utøveren sikter med ørene. En programvare i kameraet omgjør bildet til lyd som utøveren får på øret. Lyden intensiveres jo nærmere sentrum i blinken skytteren sikter. Assistenten sørger for at skytteren og riflen er rettet mot egen blink og han angir dessuten  treffverdi og plassering av skuddet ved å prikke utøver på ryggen. Måten det gjøres på varierer fra utøver til utøver.

 Kl.13:00 var det tid for første finaleskudd. Poengsummene fra kvalifiseringen ble nullstilt og alle 8 utøverne hadde samme utgangspunkt, 0 poeng.

Etter de fem første skuddene lå Daniel på en 3.plass. Etter neste serie med 5 skudd hadde Daniel klatret oppover og gått opp i ledelse etter å ha skutt en 10,9 (Det gikk dessverre hus forbi hos kommentatorene, men de kan jo ikke få med sag alt.) 

Så startet utslagingen av utøvere. Først røk briten, da var Daniel fortsatt i klar ledelse med 1,9 poeng, så etter 14 skudd røyk en polakk ut. Neste skytter som ble slått ut var en østerriker, deretter en amerikaner, så en ny polakk. Daniel var i ledelsen fortsatt. Til  slutt var det bare 3 igjen. Medaljefordelingen skulle fordeles. En amerikaner, en finne og en nordmann. Finnen Timo Nystrøm klatret og klatret oppover, og til slutt sto kampen mellom de to i fra det høye nord.  Amerikaneren hadde falt av og hadde bare teoretiske muligheter til å være med å kjempe om gull og sølv.

Ville seieren gå til Norge eller Finland? Finnen gikk forbi Daniel og opp i ledelsen, før Daniel igjen var i tet, kun 0,1 poeng foran. Det gjensto 4 skudd. 

Finnen fant til slutt fram sin "Sisu" og kjempet seg forbi og beholdt ledelsen ut resten av skuddene. De lå begge godt an til å skyte over gjeldende Verdensrekord, men finnen ble for sterk for Daniel, og Daniels gamle verdens rekord røyk med  drøyt 7 poeng. 

Finnen Timo Nystrøm endte på 242,3 poeng. Det ble en knusende seier til slutt da han slo vår utøver med 3,2 poeng. Daniel skjøt likevel fantastisk og banket sin gamle verdensrekord og sikret sølvmedaljen. Han endte på 239,1 poeng. Nøyaktig 4 poeng over sin gamle verdensrekord som han satte i World Cup i Kroatia i sommer.

Vi gratulerer med flott innsats.

Det blir ikke lange pausen på Daniel. Allerede i morgen er det ordinær trening på stående og konkurranse igjen på torsdag. Får vi håpe på en ny finaleplass der?         Først må det skytes....

 Finalen i øvelsen VIP finnes på YouTube og på arrangørens FB side. Verdt å se.

https://www.youtube.com/watch?v=n9q-SAj-384

ALLE BILDER (c) Norges Skytterforbund.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.