Regler for bruk av skytebanene i forbindelse med Korona smittefaren

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 2. Apr 2020

Ny oppdatert informasjon vedrørende organisert trening.
Vestre Bærum Salongskytterlag følger rådene fra NIF og NSF og åpner for trening igjen på Skytterhuset og på Jordbru, men med en del spesielle sær regler som gjelder i VBS.
Det vil nå være mulig å trene på Skytterhuset og Jordbru, men da kun med eget utstyr. All bruk av felles utstyr slik som klubbvåpen, skytejakker, bukser, sko og hørselvern m.m. er fortsatt ikke tillatt. Av samme årsak kan vi dessverre foreløpig ikke avholde treninger for ungdommene som bruker lånt utstyr.

Det skal være god avstand mellom de som skyter slik at det må være minimum 2 ledige standplasser mellom skytterne. 

På Skytterhuset vil det si at totalt maksimum 3 skyttere på banen samtidig ved bruk av standplass 1, 4 og 7 eller maksimum 2 skyttere ved bruk av standplass 2 og 5 eller 3 og 6. 

På Jordbru skal det også være 2 ledige standplasser mellom hver skytter. Det er ikke tillatt å benytte klubbmatter. Egne skytematter må medbringes (Gjelder også for skiskytterne). Felles klubbvåpen kan ikke benyttes.
Felles for begge banene gjelder det at maksimalt antall personer samtidig på banen er 5 personer inklusive trener, instruktør, foreldre/foresatte.
Det skal på begge banene føres en logg over hvem som er tilstede (også info om instruktør/trener) - Dette for evt. å kunne spore smitte. Det er ikke tillatt å låne ut private våpen pga. smittefare. 

Det skal holdes god avstand mellom utøver og instruktør / trener.  Ingen nærkontakt er tillatt.

Følgende koronavettregler gjelder for NSFs klubber og klubbmedlemmer, i tillegg til de generelle koronavettreglene til NIF:
Reglene gjelder både for innendørs- og utendørs skytebaner, herunder klubbhus og fellesområder.
1. Konkurranser/stevner er forbudt.
2. Klubber som disponerer baner som er eid/stengt av kommunen, må forholdes seg til kommunale bestemmelser.
3. Trening i små grupper, med maksimalt 5 personer på banen tillates. Trenere/ledere inngår i de 5.
4. Den enkelte er selv ansvarlig for å følge myndighetenes pålegg når det gjelder avstand 2 m til andre personer og de generelle hygienerådene.
Berøringspunkter som dørhåndtak bør vaskes med såpe/vann eller desinfiseres før og etter bruk.
5. Det er ikke tillatt å låne bort eget våpen/skytterutstyr, da dette kan medføre økt risiko for overføring av smitte. Dette gjelder også klubbvåpen.
6. Det er inntil forholdet er avklart med FHI, kun tillatt å benytte egne skytematter ved liggende skyting.
7. Personer som er i isolasjon, karantene eller har symptomer som kan tyde på koronasmitte, har ikke adgang til banen.

Ta hensyn til dine medmennesker og gjør det du kan for å hindre at smitten sprer seg.
Vi ber også våre organisasjonsledd om å følge med på de de rådene og retningslinjene som oppdateres jevnlig fra Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Følg også med på www.skyting.no for mer info.

Nå må vi ta tiden til hjelp og håpe at det snart er over og at vi kan starte opp med organisert trening og konkurranser igjen, men inntil vi får klarsignal fra myndighetene, må vi dessverre bare vente. Har du mulighet for det, så gjennomfør treninger hjemme i egen stue i form av tørrtrening og mental trening. Benytt også tiden til å trene alternativt slik som litt sykling eller fottur i skog og mark.  I mellomtiden holder vi motet oppe og ser framover mot en ny og koronafri sesong.

Ta gjerne kontakt med styret på e-post til vbs.skyting@gmail.com eller på telefon 950 21 303


Hilsen styret i Vestre Bærum Salongskytterlag5. og siste runde av årets Norma Cup skytes denne uken

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 10. Mar 2020

Viktig melding til våre yngste medlemmer. Siste runde av årets Norma Cup skal skytes denne uken. Det kan skytes enten tirsdag (i dag) eller på torsdag 12. mars.  Våre unge utøvere har gjort en fin innsats gjennom sesongen og vi håper at dere også tar del i denne siste runden. Møt opp på Skytterhuset tirsdag 10.mars eller torsdag 12.mars. Er du en GRASROT giver

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 10. Feb 2020

En viktig "sponsorer" og bidragsyter til klubben er våre Grasrotgivere som har valgt å gi sin grasrotandel til VBS. Dersom du tipper på fotball, spiller Lotto eller på Oddsen, så kan du gi drøye 7% av innsatsen din til VBS. Alt du trenger å gjøre er å registrere Vestre Bærum Salongskytterlag som din mottaker. Registreringen gjør du hos en av Norsk Tippings kommisjonærer, eller på nettet.  De 7 % av din innsats er det Norsk Tipping som betaler til din Grasrotmottakeren, så hvorfor ikke gi din andel til VBS? Les mer om Grasrotandelen ved å klikke på linken Grasrotandelen 4.Runde av Norma Cup skytes denne uken

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 10. Feb 2020

Denne uken er det 4. runde av Norma Cup og den skytes på Skytterhuset tirsdag 11. februar eller torsdag 13.februar.  Norma Cup er en landsomfattende skyting over 5 runder der de 3 beste resultatene teller i sammendraget. Alle rundene skytes på hjemmebane som for oss da blir på Skytterhuset.  Våre unge skyttere med unntak av Tobias og Sander, har 2 gjenstående tellende runder å skyte.  Håper dere også blir med på de 2 siste rundene slik at vi får et antall med på den endelige listen.  Tobias og Sander kan jobbe med å få de dårligste resultatene så langt strøket. 

En heldig klubb trekkes ut og får en premie fra forbundet. og kanskje blir det VBS i år. Ca 20% av alle klubbens medlemmer deltar i årets cup.  De 3 beste i hver klasse får medaljer og en premie.  

De fleste av våre ungdommer skyter i klassen for de som er t.o.m. 14 år, men vi har også deltakere i klasse U15-16, junior og SH klassene. Det gir oss en god fordeling av våre 10 deltakere. Stå på. 

Resultatlistene foreligger ikke online ennå, men det kan sies så langt at Tobias ligger godt an og det samme gjør Sander.  De øvrige av våre, - Malin, Magnus, Ole Jacob, Lilly, Herman, Jon og Adrian har en god start og vi håper dere blir med på de 2 siste rundene også.

Norma Cup er en "forberedelse" til det årlige Landsstevnet for rekrutter. I år arrangeres det i Rolvsøyhallen ved Fredrikstad helgen 20. -21. mars og er for ungdom t.o.m. det året de fyller 16 år.  Klubben håper at så mange av dere som mulig vil være med.  Vi har fått invitasjon til stevnet nå og dette er å regne som et NM for våre yngste skyttere. Påmelding må vi ha senest i slutten av februar. Send en e-post til vbs.skyting@gmail.com hvis dere vil være med. Hit regner man med at rundt 200 unge pistol og rifleskyttere tar turen sammen med foreldre og besteforeldre. Det kommer til å bli folksomt.. Fredag er det sprintskyting og lørdag arrangeres  selve "Landsstevne for rekrutter".   for mer info, sjekk Link til Landsstevnet for rekrutter 2020 
NM 10 meter luft og 15 m miniatyr på Ørlandet nærmer seg

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 26. Jan 2020

Påmeldingsfristen er i februar, men vi ønsker å vite hvem som skal være med.

 Klubben endrer litt på rutinene i forhold til arrangøren.                                                                             

Påmelding skjer via min idrett.  Du må altså ha en opprettet en brukerkonto for å melde deg på i årets NM

Betaling av startkontingent skjer ikke via minidrett, men du skal  IKKE betale direkte til kontonummer 4290.24.11083.  HER GJØR VI EN ENDRING. KLUBBEN VBS BETALER PÅMELDINGEN DIN. Du må derfor sende oss en melding på e-post til vbs.skyting@gmail.com når du melder deg på. Send oss kopi av din påmelding der du viser hvilke øvelser du skal være med på. DETTE MÅ VI HA SENEST INNEN 20.FEBRUAR.

Lagpåmelding må skje via klubben.  Vi setter opp våre eventuelle lag når vi vet hvem som skal være med. 

Deltakerliste på lag kan endres helt fram til starttidspunktet, men laget må være påmeldt innen påmeldingsfristen går ut.

Påmeldings- og betalingsfrist til arrangøren er 23.02.20 Etteranmelding kan gjøres på ledige plasser mot et tillegg på 200,- 

Det er langt til Ørlandet og det er greit at vi kan samarbeide om transport. Det går fly til Ørlandet fra Gardermoen fredag morgen og fredag ettermiddag (evt.torsdag), med retur til Oslo på mandag morgen eller ettermiddag.

Alternativt kan man fly til Værnes og leie bil der, eller kjøre bil t/r hele veien. Tog til Trondheim og leiebil derfra er også en mulighet. Husk at det må informeres om at man reiser med våpen når man skal fly. Dette koster en del ekstra. Hvis vi blir mange nok, kan det være at vi kan ha en bil som kjører med utstyr fra Oslo og så kan man fly uten særlig  mye bagasje. Dette vet vi mer om når vi har påmeldingene fra dere, så hvis du vet at du skal delta i årets NM, er det bare å melde seg på og gi klubben beskjed om i hvilke øvelser du skal være med.

Send det til vbs.skyting@gmail.com                          Hilsen styret.

For mer info om NM, logg deg inn på arrangørens nettside 3.RUNDE AV NORMA CUP

Postet av Vestre Bærum Salongskytterl. den 13. Jan 2020

Denne uken er det ny runde i NORMA CUP skytingen.

Det vil si at en del av våre yngste kan skyte den 3.runden denne uken. .

Ikke alle er med i NORMA CUP, men flere kan være med hvis de vil.

Det er fortsatt 3 runder igjen av NORMA CUP  og så langt er det 7 deltakere fra VBS med, men flere kan være med.  De er de 3 beste resultatene  som teller. For å være med må man være mellom 10 og 20 år

Runde 3 skytes  hos oss enten i morgen tirsdag 14.januar, eller på torsdag 16.januar.

Hvis man ikke vil være med i NORMA CUP, så skyter man vanlig trening disse dagene. VBS håper likevel at flest mulig av våre unge vil være med.  Klubben dekker kostnadene. 

Klikk på NORMA CUP  for mer info.

De 2 siste rundene skytes 

Runde 4Uke 7, 10.-16.februar
Runde 5Uke 11, 9.-15.mars